Nieuwsarchief 2019

Op de website van het KAMG is een schitterend getekend verslag van het KAMG congres te vinden. 

Als gevolg van de coronapandemie hebben wij de LOSGIO aiosdag helaas moeten cancellen. 

 

Sociaal geneeskundigen vormen de verbinding tussen overheid, zorginstellingen, werkgevers en de samenleving. Hoe kunnen wij elkaar helpen om deze cruciale rol te blijven vervullen in een continu veranderende wereld?

Op 4 oktober organiseerde het A(N)IOS Netwerk Verzekeringsgeneeskunde en De Jonge bedrijfsarts een congres over de psychologie van arbeid. De titel van dit event – 'Waarom werken mensen (niet)?' – vormt een mooi bruggetje naar samenwerken.

Mijn naam is Arne Koole en sinds 1,5 jaar werk ik bij Human Capital Care in Amsterdam als aios Bedrijfsgeneeskunde. In de jaren hiervoor heb ik gewerkt bij de KNO, in de hyperbare zuurstoftherapie en heb ik een MBA-opleiding gevolgd bij de VVAA.

Mijn naam is Tijs Rutgers. Op dit moment ben ik werkzaam als jeugdarts in het Voortgezet Onderwijs team bij de GGD Amsterdam. In maart 2019 ben ik begonnen aan de opleiding arts maatschappij en Gezondheid 1ste fase, profiel jeugdgezondheidszorg.

Het Algemeen Bestuur van de KAMG heeft per 1 juli 2019 mevrouw Carla Derijck benoemd als directeur KAMG. Carla Derijck heeft de afgelopen vier maanden al als interimdirecteur bij de KAMG gewerkt.

Artsen die verder kijken dan de klacht, de ziekte, het lichaam of zelfs de patiënt, dát zijn artsen Maatschappij & Gezondheid. Op 1 augustus 2019 openen de selectierondes voor de profielopleidingen tot jeugdarts, arts infectieziektebestrijding, arts tuberculosebestrijding, arts medische milieukunde en forensisch arts en voor de tweede fase-opleiding arts Maatschappij & Gezondheid.

De AIOS-dag van het LOSGIO komt er weer aan! Het programma is rond en de inschrijvingen zijn geopend. Zorg dat je je snel kosteloos inschrijft, voordat de lijst vol is!