Nieuwsarchief 2018

Als jonge artsen willen we onze stem laten horen over de mogelijkheden voor samenwerking tussen de curatieve (eerste en tweede lijn) en public health sector. Daarom organiseren het LOSGIO en Werkgroep Zorg 2025 een reeks actieve, kleinschalige bijeenkomsten.

Nienke van den Berg (aios M&G en bestuurslid LOSGIO) en Elise Buiting (voorzitter KAMG) geven in het LAD-magazine hun visie over de veranderingen binnen de opleiding tot Arts Maatschappij & Gezondheid.

Wil je arts Maatschappij en Gezondheid worden? Dan kun je van 1 augustus t/m 14 september solliciteren voor een opleidingsplek. Word je geselecteerd, dan kom je in dienst van de nieuwe landelijk werkgever SBOH.

Onze bestuursleden Kevin De Decker (aios verzekeringsgeneeskunde) en Lianne Schouten (aios bedrijfsgeneeskunde) vertellen in de Themaspecial Arbeid en Gezondheid waarom goede samenwerking met elkaar en met de huisarts zo belangrijk is voor de gezondheid van de cliënt. 

Op 1 juni heeft Stichting SOGEON de website artsmg.nl gelanceerd. De site bevat alle relevante informatie over de vier profielopleidingen op het gebied van Maatschappij & Gezondheid – jeugdarts, arts infectieziektebestrijding, arts tuberculosebestrijding en arts medische milieukunde – plus de tweede fase-opleiding tot arts M&G.

Het CGS sloot op 15 december 2017 een project van één jaar af om gender herkenbaar in vijf vervolgopleidingen te krijgen: huisartsgeneeskunde, cardiologie, psychiatrie, interne geneeskunde en maatschappij & gezondheid.

Aios die vanaf 1 januari 2019 starten met de opleiding tot arts Maatschappij & Gezondheid, komen automatisch in dienst van de SBOH. Dat besluit, dat alleen geldt voor aios die voor de profielen jeugdgezondheidszorg, infectieziektebestrijding, tuberculosebestrijding of medische milieukunde kiezen, sluit aan op diverse veranderingen die de opleiding aantrekkelijker moeten maken.

Op 26 maart 2018 vond in Utrecht de landelijke Aiosdag voor aios sociale geneeskunde plaats. Het LOSGIO heeft samen met het opleidingsinstituut NSPOH nauw samengewerkt om deze dag tot een succes te maken.

De afgelopen maanden heeft het LOSGIO samen met andere partners hard gewerkt aan de ontwikkelingen rondom het landelijk werkgeverschap. Hierover is nu meer informatie gepubliceerd.